Behandlingar

Behandlingar


Alla behandlingar skräddarsys efter dina behov. För mig är du som helhet viktigast vilket gör att varje behandling är unik. Med hjälp av hållningsanalys, rörelsetester,  undersökningar och samtal kommer vi fram till den behandling som passar dig.

Är du osäker på vilken behandling du ska välja? Boka då upp en behandlingstid så kommer vi

överens om lämplig behandling när vi ses.

MASSAGE

Klassisk svensk massage (30min, 45min, 60min)


Klassisk svensk massage anpassad efter individens behov, i avslappnande eller behandlande syfte. Här används  triggerpunktsteknik, bindvävsgrepp, fasciastrykningar och terapeutiska töjningar för bästa resultat.
Cirkulationsmassage enl lymfans anatomi (60min)


Långsam, mjuk och avslappnande helkroppsmassage som följer lymfans anatomi. Massagen balanserar vätskenivån i kroppen och transporterar bort överflödig vätska och slaggprodukter. (ej behandlande eller dränerande när det gäller olika sjukdomstillstånd)

Hawaiiansk massage (60min, 90min)


Avslappnande och energigivande helkroppsmassage där långa och djupgående grepp, som påminner om havets rörelser, varvas med stillhet.

ZONTERAPI

Zonterapi (30min, 45min, 60min)


Zonterapi hjälper din kropps funktion och egna läkning. Zonterapi kan aktivera ditt immunförsvar, förbättra den hormonella balansen och hjälpa dig att slappna av eller att få energi.


 

Zonterapi är en tryckterapi där vi behandlar via tryck och massage. På kroppen finns olika reflexzoner som motsvarar organ och kroppsdelar. Om det finns en obalans eller överbelastning i en kroppsdel visar det sig i reflexzonen som smärta. Genom att trycka och massera dessa specifika områden ökar cirkulationen och kroppens fantastiska naturliga läkningsförmåga aktiveras och stimuleras. Vi sätter igång processer eller lugnar ned dem, helt beroende på vad man vill uppnå. Zonterapi används allt mer inom friskvård som en förebyggande behandling där man hjälper kroppen att själv rätta till obalanser och/eller att man vill ha en förbättring på ett naturligt sätt.


 

Jag arbetar med grundsystemet på foten och använder även systemen som finns i ansiktet, öra och händer.


 

Zonterapi används till exempel vid:

 • Astma och allergier
 • Migrän och huvudvärk
 • Muskel- och ledbesvär
 • Urinvägs- och prostatabesvär
 • Mensproblem
 • Barnlöshet/fertilitet
 • Stress och utbrändhet
 • Hudbesvär
 • Svagt immunförsvar
 • Återkommande förkylningar
 • Ryggbesvär
 • Inflammationer och smärta
 • Störningar i inre organ

Medicinsk ansiktsreflexologi - Ansiktszonterapi (60min)


Liksom i fötterna har vi reflexzoner i ansiktet som vi behandlar i den medicinska ansiktsreflexologin. I motsats till zonterapi på fötterna upplevs ingen smärta i zonerna här om det finns obalanser eller överbelastning i kroppen. Medicinsk ansiktsreflexologi är en mycket behaglig och välgörande behandlingsform som strävar efter att behandla besvär genom att stimulera kroppens egna läkningsprocesser. Genom att behandla ansiktet förbättras dels cirkulationen i ansiktet, dels påverkas organ och andra funktioner i kroppen positivt. Man bearbetar grunden till kroppens obalanser.KOMBINATIONSBEHANDLING

(ZONTERAPI + MASSAGE)
Zonterapi + massage (30min + 30min alt. 45min + 45min)


En kombination av zonterapi och massage vilket ger en komplett individanpassad behandling där båda terapiernas fördelar kompletterar varandra för bästa resultat.

ZoMa NATURLIG FACELIFT(60 min)


En varsam och behaglig ansiktsmassage som löser upp spänningar och ger ansiktsmusklerna ett naturligt lyft. Behandlingen fördröjer åldrandeprocessen samtidigt som kroppens inre organ påverkas positivt och du når djup avslappning.


Behandlingen är en kombination av japanska och tibetanska tekniker och ansiktsreflexologi. Med lugna, varsamma massagegrepp samt lätta tryck och sträckningar behandlas både hud, bindväv och muskler i ansikte, skalp, nacke, dekolletage och skuldror. Massagen bidrar till ökad blodcirkulation och syresättning samt bättre flöde av lymfvätska. Resultatet är en hud med en härligt frisk lyster och spänst.


För bästa resultat rekommenderas en serie av behandlingar. De första fyra behandlingarna görs med maximalt två veckors mellanrum och därefter underhåller man ansiktet med en behandling var 4-6 vecka.


Naturlig Facelift kan självklart även utföras som en ljuvlig engångsbehandling.Hur går en behandling till?

 • Alla behandlingar börjar med att vi går igenom just Ditt behov och önskemål.
 • När Du ligger skönt omstoppad på behandlingsbänken börjar vi med en enklare rengöring av huden med mild rengöringsmjölk och ett återfuktande ansiktsvatten med naturliga råvaror från MadameChic, svenskt hudvårdsmärke.
 • Därefter hjälper vi lymfsystemet igång med mjuk massage kring hals och dekolletage för att sedan gå vidare med den Naturliga Faceliften.
 • Musklerna i ansiktet masseras varsamt med olika grepp, mjuka tryck och sköna sträckningar som följer ett bestämt mönster. Även nacke, skalp och skuldror får en viss avslappning genom massage.
 • I den Naturliga Faceliften används en ansiktsörtolja med mycket anti-age i.
 • Behandlingen avslutas med ett par minuter i stillhet


Under behandlingen ligger Du på en IR-madrass (värme) med ametist-stenar som hjälper kroppen till ytterligare avslappning. Ametisten hjälper även till med lymfatisk dränering så att slaggprodukter lättare lämnar kroppen, ökar blodcirkulationen, stimulerar läkning och cellförnyelse samt ökar vitaliteten i kropp och sinne.


Rekommendation innan du kommer:

Det är bra om Du kommer utan smink eller med enbart ögon-makeup.

Drick gärna vatten innan behandlingen och se till att dricka ordentligt med vatten efteråt för att underlätta utrensningen av slaggprodukter och undvika ev huvudvärk.